Kaip pačiam pakeisti iPhone bateriją? 

pagal | 2022-01-17

Kai kuriuos Apple produktus gali būti sunku pataisyti atskirai, o daugelio dalių iš viso negalima pakeisti. Jei turite mobilųjį telefoną prieš iPhone, bateriją galite išimti paspaudę dangtelį arba telefonui nukritus ant žemės, tenka pasiimti bateriją kur nors po stalviršiu, o tai su iPhone nebus taip paprasta, nes neina išimti baterijos, dėl to neis taip lengvai jos ir pakeisti. Jei norite pasikeisti akumuliatorių pats, tai tikrai galite padaryti, tačiau geriau apsilankyti salone ir atlikti darbą kokybiškai, kad telefonas Jums ilgiau tarnautų ir veiktų.

„Apple“ teigė, kad „iPhone“ akumuliatorius sukurtas taip, kad atlaikytų 80% savo talpos per 500 įkrovimo ciklų (1 įkrovimo ciklas reiškia, kad baterija visiškai išsikrauna ir vėl pilnai įkraunama. Jei įkraunate bateriją, kol baterija vis dar yra 50%, tada Išnaudoti 1/2 įkrovimo ciklo). Jei norite, kad baterija tarnautų ilgiau, niekuomet nekraukite jos pilnai, tai padės apsisaugoti.

Kaip patiems pakeisti iPhone bateriją?

Baterijas ir reikalingus įrankius galima įsigyti iš patikimų ir mažiau patikimų šaltinių. Patikimiausi šaltiniai yra tokie, kaip iFixit, mažiau patiki yra tokie, kaip „Amazon“, tačiau atminkite, kad ten dažnai parduodami pigūs akumuliatoriai, kurių kokybė net neverta 3 USD, todėl rinkitės atsakingai. Nors pasirinkimas patiems keisti atrodo keistas, tiems, kurie turi pigų  mobilų telefoną ir perka bet ką iš bet kurios vietos, nes kaina, kurią jie įdeda į telefoną, yra šiek tiek pigesnė, tai jiems nesvarbi ir kokybė, tik svarbu šiek tiek prailginti tarnavimo laiką.

Jei pats norite pakeisti bateriją įsigykite pačią bateriją ir korpuso atsukimo įrankius, kurie padės Jums atlikti tinkamai darbą. Taip pat nepamirškite įsijungti video Youtube kanale, kad būtų lengviau suprasti, kaip atlikti tam tikrus darbus ir kokius laidus sujungti kartu. Pats procesas nėra sudėtingas, dėl to galite tai tikrai padaryti pats, svarbiausia įsigyti naują akumuliatorių ir nesugadinti kitų detalių, nes tuomet visas taisymas atsipirks daug brangiau nei Jums gali atrodyti Apple iPhone baterijos keitimas yra pakankamai nesudėtingas procesas.