Įtempiamos lubos: kokie yra jų privalumai?

pagal | 2022-02-08

Atliekant namų remontą visada reikia priiminėti vienokius ar kitokius sprendimus. Kartais apsisprendimas būna labai sudėtingas, reikalaujantis papildomų žinių, pasitarimo su specialistais. Ne išimtis yra ir įtempiamos lubos. Čia taip pat reikia priimti tinkamą sprendimą ar jas apsimoka montuoti ar ne. Tad šiame straipsnyje pateiksime šių lubų privalumus, kad jums būtų lengviau apsispręsti.

Greitas montavimas

Palyginus su įprastu lubų montavimu, šio tipo lubos susideda labai greitai. Kur įprastai darbininkai gali užtrukti nuo keliolikos valandų iki kelių dienų, pastarosios gali būti sumontuojamos vos per kelias valandas. Aišku, darbai priklauso nuo jų sudėtingumo, kartais gali užtrukti ir ilgiau. Bet pats paprasčiausias variantas ilgai tikrai neužtruks.

Patvarumas

Įtempiamos lubos pasižymi itin gera izoliacija, todėl jos rekomenduojamos daugiabučiuose, kur gyvena daugiau žmonių. Taip pat jos puikiai sulaiko šilumą, tad susidėję jas pajusite, kad namuose tapo šilčiau. Dar vienas jų išskirtinumas yra tas, kad jos nepraleidžia vandens, tad tai dar labiau patvirtina, kad jas daugiabučiuose montuoti verta, nes tai gali apsaugoti nuo kaimynų užliejimo. Be to, jos pagamintos iš nedegių medžiagų, todėl yra atsparios ugniai.

Dizainas

Šios lubos išsiskiria ir tuo, kad jos gali būti renkamos iš gan nemažai variantų. Todėl įtempiamas lubas lengvai priderinsite prie įvairių namų stilių. Be to, jos gali išsiskirti savo dizainu ir tai gali būti kaip viena pagrindinių kambario akcento detalių.

Prisitaikymas

Montuojant tokias lubas nekils didelių nesklandumų paslepiant visus trūkumus, įvairias ventiliacijos angas ar kitus dalykus, kuriuos norima paslėpti, jų nesudėtingas montavimas leis nesunkiai prisiderinti ir padaryti tobulų lubų įvaizdį.

Ilgaamžiškumas

Renkantis tokias lubas galite būti tikri, kad dar ilgus metus nereikės rūpintis lubų atnaujinimu. Taip pat verta žinoti ir tai, kad patikimi gamintojai duoda nemažą jų garantiją, kuri gali būti net iki 25 metų. Tad tai dar vienas didelis privalumas, kodėl tokias lubas rinktis verta.

Patraukli kaina

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tokias lubas susidėti gali daug kainuoti, tai nėra tiesa. Kainą sudaro daugelis veiksnių, tokių kaip pasirinkta medžiaga, plotas, ką norima užmaskuoti ir kt. Be to, kaip ir minėjome anksčiau, jos yra tikrai ilgaamžės, tad investicija tikrai atsipirks.

Sudėtingumas

Jeigu norima įtempiamas lubas susidėti patiems, tai nėra pats geriausias variantas. Tokį darbą reikėtų palikti profesionalams, kurie išmano savo darbą. Norint tinkamai sudėti tokias lubas reikia specialių prietaisų, kurių kaina yra tikrai ne maža, o vienam kartui juos pirkti tikrai neverta. Todėl jei norite, kad darbas būtų atliktas nepriekaištingai, kreipkitės į profesionalus.